SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE - CÍMŰ PROJKET

Szarvas

TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BS1-2022-00004

Cervinus Teátrum Művészeti Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint hazai költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül meghirdetésre került TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BS1 Helyi és térségi turizmusfejlesztésre megpályázott „Szarvasi Vízi Színház turisztikai fejlesztése” c. projekt megvalósítására. A projekt a támogatási döntés értelmében 221 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély, mint díszlet és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel. Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak. 

A pályázat keretében az épület két bástyájának tetőfedése valósul meg, a jelenleg fedetlen lapostetős épület jobb kihasználhatósága, valamint az épület időjárás elleni védelme érdekében. Ezen kívül két napvitorla is kiépítésre kerül, illetve színháztechnikai eszközök is beszerzésre kerülnek.

Energetikai beruházás keretében inverteres, hőszivattyús készülékek kerülnek felszerelésre a kiszolgáló helyiségekben, valamint szintén ezen helyiségek nyílászáróinak üvegcseréje történik meg U=1,15 W/mK hőátbocsátási értékűre. A projekt befejezésének várható időpontja: 2025. január 31.

A projektről bővebb információ: www.szarvas. hu oldalon olvashatnak, valamint a 66/311-122/128 telefonszámon érdeklődhetnek.

Az Ön böngészője sütiket használ a webhelyen való jobb navigáció, a webhelyhasználat elemzése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében. View more
Elfogadom a sütiket