Home Eseménytár Kispipa Zenekar

Kispipa Zenekar

Jegyvásárlás, foglalás: Tourinform Szarvas 5540 Szarvas Szabadság út 32. (Zenepavilonnal szemben)

Telefon: 36-66/311-140,  36-70/312-7903

E-mail: info@visitszarvas.com

Köszönjük Magyarország program

Kispipa Zenekar

Zeneművészet  Autentikus népzene

KAMARAKONCERT

Zenekarunkat 2018 nyarán alapítottuk Békéscsabán, bár addigra már több évtizedes ismeretség, és számtalan korábbi közös fellépés kötött össze bennünket. A zenekar tagjai ugyan más-más együttesekben is játszanak, de egy közös lakodalmi zenélés után felmerült bennünk az állandó együtt muzsikálás ötlete – a sikeres alkalmi együttműködés, illetve a régebbi pozitív tapasztalatok okán egyaránt. Így alakult meg a Kispipa zenekar, mely többek között a Békés megyében élő nemzetiségek zenéit hivatott elsajátítani és bemutatni.

A Békés megyében gyűjtött magyar, szlovák, román, szerb zenékből és ezek földrajzilag és zeneileg távolabbi párhuzamaiból álló 60 perces koncerttel kívánunk részt venni a “Köszönjük, Magyarország!” pályázaton. Igaz, sok zenész merít a Viharsarok színes kultúrájából, műsorunk azonban egyedülálló abból a szempontból, hogy mi minden színfoltját be szeretnénk mutatni megyénk zenéjének. Így felcsendülnek dévaványai és szeghalmi pásztornóták, a románok zenéje Elekről és Méhkerékről, valamint a szomszédos Arad megyéből. Ezen kívül a battonyai szerbek és a megyénk számos településén nagy számban élő tótok zenéjét is repertoárunkon tartjuk, a számunkra legkedvesebb azonban a Bartók által Dobozon és Gyulán gyűjtött népdalok előadása.

Produkció résztvevői

  • Schäfer Szilveszter
  • Schäfer Szilveszter
  • Schäfer Márton
  • Sztojka László
  • Pataj Péter
  • Gera Gábor

Weboldal cím: https://www.viziszinhaz.hu/

Jegyvásárlás, foglalás: Tourinform Szarvas 5540 Szarvas Szabadság út 32. (Zenepavilonnal szemben)

Telefon: 36-66/311-140,  36-70/312-7903

E-mail: info@visitszarvas.com

dátum

2022.júl.31.
MÁR BEFEJEZŐDÖTT!

időpont

20:30

helyszín

Szarvasi Vízi Színház
5540 Szarvas, Petőfi Sándor u. 7-9.
Kategória
Az Ön böngészője sütiket használ a webhelyen való jobb navigáció, a webhelyhasználat elemzése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében. View more
Elfogadom a sütiket