Home Eseménytár Muzsika a kertben – A Légierő Zenekar Szolnok koncertje

Muzsika a kertben – A Légierő Zenekar Szolnok koncertje

2023. június 17-én 14 órától a Szarvasi Arborétumban hallható a Légierő Zenekar Szolnok koncertje.
A koncert helyszíne a Kikötő felé vezető út mellett jobbra található szabad terület.
A közel egy órás műsorban a magyar klasszikus zenétől a nemzetközi slágerekig hallhatók ismert dallamok. A műsort látványos show elemek és zenés-táncos betétek teszik izgalmassá.
A koncert arborétumi belépőjegy vásárlásával tekinthető meg.
További információ: www.pepikert.hu
Információ a zenekarról
A Légierő Zenekar Szolnok 2019-ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját! Az együttes a MH Kiss József 86.Szolnok Helikopterdandár alárendeltségében teljesít szolgálatot. Céljuk, hogy a helyőrségben működő alakulatok zenei igényét kielégítse, valamint közvetítse a magyar zenei kultúrát, hidat képezzen a honvédség és a polgári lakosság között. Évente mintegy 200 katonai és civil rendezvényen vesz részt, ahol a katonazene lehetőségeivel igyekezik hozzájárulni a katonai és a polgári lakosság rendezvényeinek ünnepélyesebbé tételéhez.
Hangszerbemutatóik, melyet elsősorban az óvodákban, és általános iskolákban tartanak, elősegítik az ifjúság zenei igényének fejlődését. 2017-ben saját szervezésükben, 17 középiskolában adtak ifjúsági hangversenyt azzal a céllal, hogy bemutassák a katonakultúrát a zene nyelvén. A hazai katonazenekari fesztiválok állandó résztvevői.
Közel 40 év alatt számtalan országban vettek részt Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválon, Európa szinte valamennyi országában szórakoztatták a közönséget. 2017-ben Kazahsztán fővárosában, Asztanában megrendezett világkiállításon képviselték Magyarországot és a Magyar Honvédséget, valamint Jász-Nagykun Szolnok megyét. 2019-ben a Brüsszelben megrendezett „NATO 20” programsorozaton képviselték a Magyar Honvédséget! Hangversenyeiken a hazai és külföldi kortárs zeneszerzők művei mellett szívesen játszanak hagyományos, illetve klasszikus fúvószenét, szimfonikus átiratokat, Big-Band zenét, sőt templomi hangversenyeken is többször közreműködött az együttes.
2021.január 22-én Szolnok Város Közgyűlése a zenekarnak „Kaposvár Gyula emlékére” Kulturális Díjat adományozott, – amely a város legmagasabb kulturális díja – ezzel ismerve el polgári lakosság, és a helyőrségi zenekar közötti kiváló kapcsolatot.
Az együttes Príma Díj elismerésben részesült 2019. évben, valamint Jász –Nagykun Szolnok művészeti díj birtokosa is lett. A zenekarnak nemcsak zenei feladatok végrehajtása a feladata, hanem katonaként már többször is részt vettek árvízi védekezési feladatokban. A pandémia idején a zenekar teljes állománya részt vett a kórházsegítő feladatrendszerben, valamint a határmenti és rendész- járőr feladatokban! 2022 augusztus 20-án a KFOR Parancsnokság szervezésében megrendezett „Magyar Nap” rendezvényen Kosovo-ban képviselte a magyar katonazenekultúrát. A Légierő Zenekart Molnár János őrnagy, karmester vezeti.

dátum

2023.jún.17.
MÁR BEFEJEZŐDÖTT!

időpont

14:00 - 15:00

helyszín

Szarvasi Arborétum
5540 Szarvas, i.kk.9.
Honlap
http://pepikert.hu/
Kategória
Az Ön böngészője sütiket használ a webhelyen való jobb navigáció, a webhelyhasználat elemzése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében. View more
Elfogadom a sütiket