Home Eseménytár Vizek mélyétől égi magasságokig – Állatkertek éjszakája

Vizek mélyétől égi magasságokig – Állatkertek éjszakája

Augusztus utolsó szombatján ismét megrendezésre kerül az Állatkertek éjszakája a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában. Mint minden esztendőben, most is egy fontos téma köré csoportosulnak majd a programok, melyek vezérfonalát idén az élőhelyek védelme adja.
Az emberi társadalom terjeszkedése, az egyre növekvő fogyasztási igények kielégítése újabb és újabb élőhelyeket vesz birtokba, mely bolygó szerte fajok százezreinek fennmaradását veszélyezteti. A Körösvölgyi Állatpark élőlényei segítségével arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy milyen kulcs fontosságú közösen megóvnunk környezetünket, itt a Kárpát-medencében is.
Ennek érdekében, – ahogy programunk címe is jelzi-, képletesen vizeink mélyétől, egészen az égi magasságokig tekintjük át az élőhelyek nélkülözhetetlen szerepét és emberi felelősségünket azok megőrzése érdekében.
A programok kora délutántól kezdődnek és sötétedésbe nyúlóan tartogatnak majd izgalmas és tartalmas ismeretszerzést az érdeklődők számára. Vendégeink többek között „alámerülhetnek” a tokhalak világába, képet kaphatnak a gyöngybaglyokat veszélyeztető tényezőkről, megtudhatják, hogyan száműzte az ember a gímszarvasokat az erdők rejtekébe, hogyan menekültek meg az európai bölények a kipusztulástól, miért tűntek el a jégkorszakot követően a jávorszarvasok a Kárpát-medence vidékéről, miért nem fészkelnek már keselyűk hazánkban. Az esti órákban a park farkasféléi is főszerephez jutnak, melyek kapcsán egy kísérleti jellegű meglepetést is tartogatunk vendégeink számára. Az est zárásaként pedig a már szürkületkor megjelenő, Anna-ligeti denevér fajok nyomába eredünk szakértőnk és egy speciális denevér detektor segítségével.
Íme a részletes program, melyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
15:00 ÓRA : A MÉLYSÉG VÁNDORAI-Tokhalfélék bemutatása
15:30 ÓRA : TEMPLOMTORNYOK REJTEKÉBEN – Gyöngybaglyokról röpdéjüknél
16:30 ÓRA : ERDŐBE ŰZÖTT KORONÁS VADAK – Gímszarvasokról kifutójuknál
17:00 ÓRA : ELTŰNT CSORDÁK NYOMÁBAN – Európai bölényekről karámjuknál
17:30 ÓRA : JÉGKORSZAKI PATÁSOK – Jávorszarvasokról kifutójuknál
18:00 ÓRA : TETEMRE HÍVÁS – Fakókeselyűkről röpdéjüknél
18:30 ÓRA : BUJDOSÓ FALKÁK – Szürke farkasokról kifutójuknál
19:00 ÓRA : SAKÁL VOKÁL – Aranysakálokról kifutójuknál audio meglepetéssel
19:30 ÓRA : DENEVÉREK FREKVENCIÁJÁN- Denevérekről terepen, denevér detektorozással

dátum

2022.aug.27.
MÁR BEFEJEZŐDÖTT!

időpont

15:00 - 20:00

helyszín

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Kategória

Szervező

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark
Phone
+36 30 475 1789
Email
korosvolgy@kmnp.hu
Az Ön böngészője sütiket használ a webhelyen való jobb navigáció, a webhelyhasználat elemzése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében. View more
Elfogadom a sütiket