RUZICSKAY ALKOTÓHÁZ

Szarvas

A Kubinyi Ágoston Programnak köszönhetően megújult állandó kiállítással várja látogatóit az Erzsébet -ligetben a Ruzicskay Alkotóház. Ruzicskay György (1896 – 1993) szarvasi származású, Munkácsy Mihály-díjas, Kiváló- és Érdemes Művész képzőművészeti és néprajzi gyűjteménye keddtől szombatig tekinthető meg. 

A Munkácsy Mihály-díjas, Kiváló- és Érdemes Művész Ruzicskay György (1896 – 1993) képzőművészeti gyűjteménye a szarvasi Erzsébet-ligetben található, a művész egykori alkotóházában. A festői környezetben álló kis házikóban egy, a festő műveiből összeállított állandó kiállítás, valamint a művész és családjának néprajzi hagyatéka – a Kubinyi Ágoston Programnak köszönhetően- 2020-tól teljesen megújult formában várja a látogatókat. Mindezek mellett időszaki kiállítások keretében Ruzicskay György és a nyaranta megrendezésre kerülő művészeti táborok alkotásai is bemutatásra kerülnek.

RUZICSKAY ALKOTÓHÁZ

Elérhetőségek:

Az Ön böngészője sütiket használ a webhelyen való jobb navigáció, a webhelyhasználat elemzése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében. View more
Elfogadom a sütiket