ERZSÉBET-LIGETI PAVILON TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE

sZARVAS

Projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-16-BS1-2018-00010

Kedvezményezett: Szarvas Város Önkormányzata

Támogatás összege: 519.438.791.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezés: 2023.11.30.

Projekt leírás:

A Szarvas, Erzsébet-liget Pavilon 1902-ben épült, a hozzá tartozó kerthelyiséggel zenés nyári vendéglátóhelyként üzemelt egykoron. Az elmúlt évtizedekben használaton kívül esett, így állapota romlott. A Pavilon épülethez az 1980-as években egy WC, mosdó csoport került hozzáépítésre. Ez a bővített szárny a jelenlegi terv szerint elbontásra kerül, hogy az eredeti épület hangulatát ismét felidézhessük. A beruházó igényei szerint a pavilon épületét korszerűsíteni kell és bővíteni két épületszárnnyal, hogy megfeleljen a kor mai elvárásainak és egy korszerű modern épület legyen. A tervezési program szerint az épület tervezett funkciója a szomszédos Liget Wellness és Konferencia Hotel szolgáltatásait kiegészítve rendezvények, konferenciák, tudományos előadások, kulturális rendezvények, előadások, kiállítások, egyéb városi rendezvények lebonyolítására szolgál. A meglévő pavilon épület felújítása, korszerűsítése, hőszigetelése mellett kiállító terem és a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségek készülnek; tálaló konyha, vizes blokkok, ruhatár, információs pult, gépészeti helyiség, közlekedő és átrium létesülnek. Az épület megközelítése a sportpálya és a Halász csárda meglévő beton közlekedő úton. Az Erzsébet-ligetben szabadban lezajló rendezvényeket, valamint a kerthelyiséget külső bejárattal rendelkező vizes blokk szolgálja ki. A külső megjelenésében megmaradó nyolcszögletű, magastetős épület könnyűszerkezetes, félnyeregtetős épületrészekkel egészül ki a tervezett helyiségeket magába foglalva. Létesül egy új bejárat, ahol az előcsarnokba érkeznek a látogatók. Itt található az információ és a ruhatár. Az előcsarnokból közvetlen meg lehet közelíteni a pavilont és az új kiállítótermet. A látogatók számára létesül egy női-, férfi,- akadálymentes vizes blokk, valamint egy tálaló konyha. A konyha működéséhez szükséges helyiségcsoportok, öltöző az épület DNy-i részén kaptak helyet. Az épület ÉNY-is részén egy kívülről megközelíthető vizesblokk kapott helyet. Ez a vizesblokk a parkban megrendezésre kerülő turisztikai rendezvények látogatói számára lesz nyitva.

Eredetileg, azaz a Támogatási szerződés megkötésekor a projekt támogatási összege 330.000.000 Ft volt. A Közreműködő Szervezet által az Irányító Hatóság részére 2022.05.09-én felterjesztett többlettámogatási igényt pozitívan bírálták el, amelynek következtében 210.668.023 Ft költségnövekményben részesült a projekt. A Magyar Közlöny 2022. évi 136. számában is olvasható, hogy a jóváhagyott többlettámogatás az alábbiak szerint oszlik meg: a TOP keretében jóváhagyott költségnövekmény összege 186.438.791 Ft, a TOP hazai társfinanszírozáson felül finanszírozandó összeg pedig 24.229.232 Ft.

Az Ön böngészője sütiket használ a webhelyen való jobb navigáció, a webhelyhasználat elemzése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében. View more
Elfogadom a sütiket