„Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Szarvason” című projekt

Szarvas

 

TOP_PLUSZ-2.1.1-21-B12-2022-00034 azonosítószámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Szarvason” című projekt

2022/06.02.
 

Szarvas Város Önkormányzata sikeres projektet nyújtott be a TOP_PLUSZ-2.1.1-21 kódjelű „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra, mely a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, Magyarország kormánya illetve az európai uniós támogatás segítségével, mely 448 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.

 

A támogatásból az alábbi ingatlanok korszerűsítése valósul meg:
 

Rákóczi utca 3.(Szarvasi Gyermekélelmezési Nkft.), amely fal-, és födémszigetelést, nyílászáró korszerűsítést, valamint fűtéskorszerűsítést kap.

Kossuth tér 2. (volt Vízmű irodaház), amely fal-,és födémszigetelést, nyílászáró korszerűsítést, fűtéskorszerűsítést, világításkorszerűsítést, valamint hűszivattyút kap.

Vajda Péter utca 26. (Városi Könyvtár – volt úttörőház), amely fal-,- és födémszigetelést, nyílászáró korszerűsítést, fűtéskorszerűsítést, világításkorszerűsítést, termálvizes hőcserélőt, valamint akadálymentesítést kap.

A fejlesztéssel érintett épületek a mai kor energetikai és akadálymentesítési követelményeinek nem felelnek meg. Az épületek jelenlegi besorolásai “FF, melyek jelen állapotában még használhatóak, azonban gazdaságos működtetésük és fenntartásuk energetikai korszerűsítés nélkül nem lehetséges. Az elmúlt évtizedekben nem volt lehetőség az épületeken nagyobb felújítást végezni, így azoknak energetikai állapota megköveteli a korszerűsítést, valamint az épületek állagmegőrzésére is kiemelt figyelmet szükséges fordítani.

Az épületek a korszerűsítés után “BB” „CC” minősítéssel fog bírni (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynek megfelelő lesz). A projekt megvalósításával az önkormányzati tulajdonú épületek racionálisabb energiagazdálkodása valósul meg, amely a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálja, illetőleg, ezzel egyidejűleg a hazai megújuló energiaforrások fokozottabb használata is megvalósul. A projekt megvalósítása a működtetési költségek jelentős csökkenését is eredményezi.

A projekt befejezésének várható dátuma: 2025.02.28.

A projektről bővebb információt a www.szarvas.hu oldalon olvashatnak, valamint a 66/311-122/128 telefonszámon érdeklődhetnek

Az Ön böngészője sütiket használ a webhelyen való jobb navigáció, a webhelyhasználat elemzése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében. View more
Elfogadom a sütiket